"Sawadee ka! Mijn naam is Pim en ik ben een Transgender vrouw uit Thailand Soms worden we Ladyboys genoemd, maar ik word liever gewoon vrouw genoemd.

Ik sta op het punt om lid te worden van MyLadyboyCupid omdat ik op zoek ben naar een buitenlandse man om mee te daten. Het is moeilijk om een man te vinden in Thailand die Transgender vrouwen begrijpt. Dus, mijn vrienden en ik denken dat het het beste is om lid te worden van een gespecialiseerde T-girl dating site zoals MyLadyboyCupid. Zo'n site is speciaal gericht op Transgender vrouwen en mannen die hen willen ontmoeten.

Ik moet een profiel maken voor op de datingsite en ben aan het bedenken wat ik moet schrijven. Ik heb zoveel te vertellen over mij en mijn leven als Trans vrouw in Thailand. Maar het is best moeilijk om het allemaal in een paar woorden te beschrijven.

Ladyboys weten al vroeg dat ze anders zijn

Ik ben geboren in Bangkok en ben nu 23. De meeste Thaise mensen hebben een bijnaam van hun ouders en de mijne is Pim. Mijn voornaam is Rachada.

Ik ben het derde kind in een gezin van vijf kinderen en de eerste twee kinderen in mijn familie waren allebei vrouwen. Mijn beide oudere zussen gingen uit en trouwden met buitenlandse mannen en een van hen woont nu in Duitsland.

Zo vroeg als ik me kan herinneren wist ik dat ik anders was. Ik wist niet waarom en had natuurlijk nog nooit gehoord van transgenders of Ladyboys. Het enige wat ik weet is dat ik me graag verkleedde in de kleren van mijn zussen vanaf de tijd dat ik ongeveer 3 of 4 was. Dit deed ik als zij of mijn moeder niet in de buurt waren. Soms werd ik betrapt op het dragen van een jurk of rok en topje, maar mijn zussen hebben me nooit echt uitgescholden of een standje gegeven. Ik denk dat het gewoon de Thaise manier is. Zolang je niemand kwaad doet is het "sabai sabai".

Lokale Ladyboy verkiezing

Op een dag toen ik ongeveer 9 was, hoorde ik over een festival in een nabijgelegen tempel op de zaterdag erna. Misschien was het om het Thaise Nieuwjaar te vieren of een andere grote gebeurtenis, ik weet het niet zeker. Er werd me verteld dat er een Transgender schoonheidswedstrijd zou worden gehouden als onderdeel van de festiviteiten. De vriend die het me vertelde, legde ook uit waar het bij Trans-mensen allemaal om draait. Zo'n verkiezing is niet ongewoon in Thailand, want mensen worden graag vermaakt. En Thaise mensen houden van soapseries en schoonheidswedstrijden. Kinderen van 6 of 7 jaar doen mee aan schoonheidswedstrijden of -shows en niemand denkt daar echt negatief over.
Eerst vertelde ik mijn oudste zus dat ik mee wilde doen aan de transgenderverkiezing en vroeg haar om het aan mijn moeder te vragen. Mijn zus keek me glimlachend aan en vroeg: "Ben je dan een Ladyboy?" Ze pauzeerde. "Hmm..., ik herinner me dat je het altijd leuk vindt om je in mijn kleren te verkleden als ik uit ben, toch?"

Ik deed alsof ik geschokt was door haar vraag, maar gaf geen direct antwoord. Ik weet alleen dat ik, sinds ik van de verkiezing had gehoord, een geweldig gevoel van realisatie had. Bijna alsof er een golf van euforie over me heen ging. Ik weet nog dat ik dacht: Aaah...., daarom voel ik me anders. Ik ben misschien nog maar jong, maar ik weet dat ik niet echt een man ben. Ik ben een vrouw. Ik ben transgender.

Mijn zus vroeg me weer of ik een Ladyboy was, maar ik antwoordde: "Vraag het alsjeblieft aan moeder. En, oh ...., kun je me helpen met mijn make-up en om me klaar te maken?"

Aaah...., daarom voel ik me anders. Ik ben misschien nog maar jong, maar ik weet dat ik niet echt een man ben. Ik ben een vrouw. Ik ben een transgender.

Eerst wilde mijn moeder er niet mee instemmen omdat mijn vader nee zei, maar uiteindelijk, na wat overredingskracht, stemde ze toe. Tot op de dag van vandaag ben ik mijn beide zussen veel dank verschuldigd, want ik hoorde ze met mijn vader praten over mij en mijn vrouwelijke gedrag. Ze hebben geholpen mijn leven ten goede te veranderen.

Transgenderverkiezing brengt het besef

De week voorafgaand aan de verkiezing was ik zo in de war. Ik was zo opgewonden dat ik nauwelijks kon eten. Ik sliep ook slecht, want elke droom die ik had ging over mezelf aankleden. Het podium oplopen in mijn jurk en mezelf als vrouw aan de wereld laten zien.

Op de dag van de verkiezing was de spanning van het aantrekken van vrouwelijke kleding en het opmaken me bijna te veel. Mijn knieën trilden en mijn buikspieren sprongen ongecontroleerd op en neer. Maar toen mijn zus had geholpen met het aanbrengen van haarstukjes in mijn haar en ik in de spiegel keek, begon ik bijna te huilen. Ik begon bijna te huilen. Voor het eerst in mijn leven zag ik ik. De ware ik. Een aantrekkelijke (ook al was ik nog jonger dan 10) jonge vrouw.
Het maakte niet uit of ik een Ladyboy of Transgender was. Ik wist gewoon dat ik uiteindelijk als vrouw door het leven moest gaan. Natuurlijk had ik op die leeftijd geen idee wat dat inhield en wat ik moest doen om mijn doelen te bereiken. Maar ik wist gewoon dat dat mijn lot was.

De schoonheidswedstrijd verliep veel beter dan ik ooit had kunnen dromen. Toen ik de trap opliep naar het podium overviel me een mysterieus gevoel. Bijna alsof al mijn mannelijkheid verdween en ik 100% vrouw werd. Mijn maniertjes, mijn lichaamstaal en de manier waarop ik liep veranderden allemaal. Het voelde zo natuurlijk om daar voor honderden mensen te staan en me als jonge vrouw te presenteren.

Niet alleen dat, maar ik won ook nog eens het onderdeel onder 12 jaar van de verkiezing voor "de mooiste Ladyboy". Mijn transgenderreis was echt begonnen.

De volgende keer vertel ik je meer, dus houd MyLadyboyCupid in de gaten voor de rest van mijn verhaal.

Auteur

Gewoon een gemiddelde jongen en admin van MyLadyboyCupid.

nl_NLDutch