Toen mijn vliegtuig landde op Manila International Airport, was een van de eerste dingen die in me opkwam hoeveel ik MyLadyboyCupid verschuldigd ben voor de manier waarop ik nu leef.

Ik was net terug in mijn thuisland na 4 jaar in de VS. Mijn naam is Janet en mijn Amerikaanse man zit aan mijn zijde.

Opgroeien in de Filippijnen is in het beste geval moeilijk. Opgroeien als transgender vrouw is nog moeilijker.

Toen ik jong was, wist ik natuurlijk niet dat ik een transvrouw was, ik wist alleen dat ik me anders voelde dan andere jongens. Waarom wist ik niet. Maar er waren dingen die mensen oppikten, zoals dat ik nooit hield van ruwe spelletjes of contactsporten. Sommige mensen zeiden dat ik een gevoelig kind was, anderen dat ik me een beetje vrouwelijk gedroeg. Weer anderen hadden commentaar op het feit dat ik altijd met de meisjes speelde.

Ik wist dat ik anders was

De Filippijnen is een erg machomaatschappij waar veel mannen een imago van bravoure uitstralen. Je weet wel, stoer doen, grote, snelle auto's of motoren bewonderen, een pistool dragen en altijd, altijd gezien worden als achter vrouwen aanzitten.

Ik vond geen van die dingen leuk. Als ik niet met de meisjes speelde, vond ik het heerlijk om alleen te spelen. We hadden een heel groot huis en het was makkelijk om uren achter elkaar te verdwijnen. Als ik kon, ging ik naar de kleedkamer van mijn zusjes of moeder en trok ik een rok en topje of een leuk zomerjurkje aan. Ik zocht een paar schoenen uit die niet te groot waren, paste ze en liep rond terwijl ik mezelf bewonderde in een van de spiegels. Ik had nog nooit gehoord van transgender vrouwen of transvrouwen of T-meisjes, maar ik wist dat ik me graag als jong meisje verkleedde. Het gaf me een goed gevoel. Het gaf me een goed gevoel.

Leren presenteren als Trans-Pinay

Toen ik een jaar of 9, 10 werd, merkte ik dat ik me vaker verkleedde. Ik was me ook meer bewust van waar de rest van mijn familie was op de dagen dat ik me wilde verkleden. En ik probeerde tijden in te plannen waarvan ik wist dat de meesten, zo niet allemaal, uit waren. Met meer regelmaat kwam ook meer ervaring en al snel droeg ik een gevoerde beha en slipje met misschien een mooie slip die mijn meisjesachtige vorm hielp accentueren. Ik begon ook wat lichte make-up te gebruiken, voornamelijk alleen foundation, blush en lippenstift.

Gelukkig voor mij mocht ik van mijn ouders mijn haar iets langer laten groeien dan normaal, want dat was toen de mode. Ik zag er echt uit als het toppunt van een jonge vrouw. Ik verlangde er wanhopig naar om mijn huis uit te gaan en te zien of ik in het openbaar kon doorgaan voor een jonge pubervrouw.

Leerde over 'trans-pinay' op school

Ik heb me nooit gerealiseerd of zelfs maar gedacht dat er anderen zoals ik zouden kunnen zijn tot ik op een dag, toen ik ongeveer 13 was, het woordTrans-pinay" hoorde toen ik op school was. Ik hoorde een paar oudere jongens praten over een zeer aantrekkelijke jonge vrouw in hun klas die Roslynn heette. De een zei dat ze Trans-Pinay was en de ander noemde haar een Trans-meisje.

Onnodig te zeggen dat zulke gesprekken me fascineerden en dat ik Roslynn zo vaak mogelijk ging opzoeken. Voor mij zag ze eruit als een "normaal" meisje dat rondhing met andere meisjes op school. Een belangrijk verschil was echter dat ze zo mooi was. Ze was iets langer dan de meeste andere Filippino's, die meestal korter en gedrongen gebouwd zijn. Roslynn had ook een geweldig figuur.

Ik wilde heel graag met haar gaan praten, maar in het begin kreeg ik nooit de kans of de moed. Maar wat ik wel deed, was zoeken op het internet, dat iets nieuws was waar iedereen het over had. Tot mijn grote verbazing vond ik, met een beetje geduld, artikelen over Trans-Pinay. Deze leidden me naar dingen over T-meisjes en verder naar artikelen en reportages over transgender vrouwen. Ik kan wel zeggen dat ik verbaasd was dat er zoveel andere meisjes zoals ik waren. De kerk had ons altijd verteld dat er alleen mannen en vrouwen waren en geen andere soorten mensen. Ze hadden ons ook verteld dat de enige liefde tussen een man en een vrouw kon zijn.

Alles leren over andere ladyboys

Maar ik vond details van Trans-pinay schoonheidswedstrijden, foto's van Transgender schoonheden in TV-programma's en films, maar ook informatie over T-meisjesverenigingen die elkaar hulp boden. Ik ontdekte zelfs datingsites zoals MyLadyboyCupid die gespecialiseerd is in het koppelen van transgender vrouwen aan mannen die van hen houden.

Zo jong als ik was, wist ik gewoon dat ik transgender was. Dat was het gevoel anders te zijn. Toen ik ongeveer 18-19 was, beloofde ik mezelf dat ik op een dag fulltime als vrouw zou leven en werd ik lid van een site zoals onze ladyboy dating site MyLadyboyCupid om een man te vinden die van me hield zoals ik ben.

Ik had zeker nog een lange weg te gaan en ik vermoedde dat de weg die voor me lag niet gemakkelijk zou zijn. Toch voelde ik me gelukkig omdat ik een plan had om mijn leven als Trans-pinay te leiden, al moest ik nog uitzoeken hoe ik mijn plan zou uitvoeren!

Lees het volgende deel van mijn verhaal om erachter te komen hoe ik mijn doelen en dromen heb bereikt om een volwaardige vrouw .... te worden.

Auteur

Gewoon een gemiddelde jongen en admin van MyLadyboyCupid.

nl_NLDutch